Reiki

Reiki

Wat is het?

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Reiki is de energie die we allemaal in ons hebben, deze loopt door onze meridianen (energiekanalen). Bij Reiki practitioners zijn deze energiekanalen geopend waardoor er (extra) energie uit de handen stroomt naar de ontvanger. De practitioner dient alleen als kanaal en geeft dus nooit zijn eigen energie aan de ontvanger. Een practitioner kan nooit invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Ook stelt hij/zij nooit een diagnose. Daar is alleen een arts toe bevoegd. 

HOE WERKT het?

Wanneer iemand niet in orde is, dan is dat een teken van disbalans. Door -veelal- externe factoren (stress, weinig slaap, druk leven, etc.) kan het zijn dat de energie traag of niet meer stroomt. Hierdoor kunnen een of meerdere chakra’s verstopt raken. Chakra’s zijn wielen van wervelende energie in het etherisch veld van ons lichaam. Verstopping van deze chakra’s kan zich zowel op fysiek als geestelijk niveau uiten. Denk aan hoofdpijn, rugpijn of bijvoorbeeld neerslachtigheid of onzekerheid. Soms hebben we hulp nodig om die energie weer te laten stromen. Door Reiki komt energie vrij die naar de geblokkeerde chakra’s gaat. Deze energie ondersteunt het zelf helende vermogen van het menselijk lichaam. Hierdoor ben je na een Reiki-behandeling beter in staat een eventuele disbalans of blokkade te (h)erkennen en kun je op tijd actie ondernemen. Reiki zorgt er ook voor dat de geblokkeerde chakra’s extra energie krijgen zodat ze weer zelfstandig kunnen gaan stromen. Zodra alles weer stroomt merk je dat je weer in balans komt waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Bovendien biedt een Reiki-behandeling heerlijke ontspanning. Zeker is dat Reiki nooit negatief of schadelijk is. Het kan wel voorkomen dat klachten eerst verergeren. Dit neemt meestal na korte tijd af. Het lichaam pakt de oorzaak van de klacht aan en ruimt daarbij alle verschijnselen van het klachtenbeeld op. 

Stel jezelf open

Het kan zijn dat iemand zich voor Reiki afsluit. Als je erg sceptisch bent of niet geholpen wil worden (dat kan ook op onbewust niveau zijn) kun je de Reiki overdracht tegenhouden. Wil je dus het beste uit een behandeling halen, stel jezelf open en laat ieder oordeel achterwege.

Na de behandeling

Zoals gezegd kan het zijn dat de klachten eerst verergeren. Dit is een teken dat het lichaam begonnen is aan het helingsproces. Het is ook mogelijk dat eerder doorgemaakte klachten opnieuw de kop op steken. Het lichaam ruimt op deze manier op. Ook kunnen geblokkeerde gebeurtenissen uit het verleden op geestelijk vlak naar boven komen, waarna deze verwerkt en losgelaten kunnen worden.

Zorg goed voor jezelf na een Reiki-behandeling om de werking te integreren. Drink voldoende water (1,5 liter per dag) om de afvalstoffen die bij de behandeling loskomen af te voeren. De behoefte om in de natuur te vertoeven kan groter worden na een Reiki-behandeling. Luister goed naar de signalen van je lichaam.


Gebruik het contactformulier Voor meer info, je bestelling of voor je aanmelding!