Breath work

Breathwork

Mocht jij als kind jezelf zijn? Heb je mogen ervaren wat onvoorwaardelijke liefde is? Was er ruimte voor jou en jouw gevoelens? Werden je grenzen gerespecteerd? Als je op (een van) deze vragen negatief antwoordt, kom je bij de kern van oude wonden.

Kinderen hebben naar hun ouders toe een bijna grenzeloze loyaliteit waardoor ze een zeer groot aanpassingsvermogen hebben. Op het moment dat een kind zich in een nare situatie bevindt zal hij of zij dat gewoon accepteren. En toch krijgen we vroeg of laat te maken met sporen van wonden die vervelende of onveilige situaties achterlaten. Het kan klein zijn, een gebeurtenis waarbij de intentie niet zuiver was, en het wordt al opgeslagen in je persoonlijke blauwdruk.

Je blauwdruk is het patroon, de gedachten en de gedragingen die je inzet om met situaties om te gaan. Je omgeving in je jonge leven bepaalt hoe jouw blauwdruk eruit gaat zien. Ben je opgegroeid in een veilige omgeving dan ontwikkel je een goede, solide blauwdruk. Heb je tegenslagen meegemaakt, dan kun je een patroon hebben ontwikkeld op basis van uitgangspunten die je destijds nodig hebt gehad om te (over)leven. Alles wat je opslaat in je blauwdruk, worden (beperkende) overtuigingen als je volwassen bent. Ieder kind maakt tot zijn achtste levensjaar zijn eigen blauwdruk.

Als kind maken we soms situaties mee waar we nog niet mee kunnen omgaan. Vader agressief? Moeder alcoholiste? In de steek gelaten? Huiselijk geweld? Misbruik? Etc. De daarbij behorende emotie zet zich vast tot het moment dat we wel verstandelijk en emotioneel genoeg ontwikkeld zijn om hiermee om te gaan. Vandaar dat we vaak pas als volwassene de pijn gaan ervaren van nare situaties uit het verleden.

Aangezien we hier niet eerder mee te maken hebben gehad, hebben we ook nog niet geleerd hoe we met dergelijke emoties om moeten gaan. In situaties in het heden, waarbij gevoelens van vroeger geraakt worden, reageren we dan vaak vanuit onze kind emotie. Vanuit een oud patroon, je blauwdruk.

Breathwork geeft je de mogelijkheid om deze patronen te doorbreken en je blauwdruk te herschrijven. Door naar deze oude gevoelens te gaan, ze te erkennen en te voelen, worden ze zachter en kunnen ze helen. Je leert dat het goed is om authentieke emoties te ervaren zonder oordeel. Dan hoef je je niet meer boos, verdrietig, gefrustreerd, agressief of depressief te voelen.

Breathwork heeft daarbij nog andere voordelen waaronder:

  • Meer vitaliteit
  • Het loslaten van spanning
  • Betere lichamelijke gezondheid
  • Verbeteren van je concentratievermogen
  • Verhoogd seksualiteit en sensitiviteit
  • Je leert om te gaan met je emoties.
Hieronder een filmpje van Max Strom, die zich 20 jaar lang bezig heeft gehouden met ademwerk, over zijn inzichten in de genezende kracht van de adem.

Duur: max. 3 uur

Investering: € 60,00 per uur

Gebruik het contactformulier Voor meer info, je bestelling of voor je aanmelding!